Wijngaard de Wolfshaar

Streekwijn met een bite!
Klant
Wijngaard de Wolfshaar
Afgerond
2024

Wijngaard de Wolfshaar

Tussen de Twentse weilanden nabij Geesteren ligt Wijngaard de Wolfshaar. Het produceren van mooie wijnen met het oog op duurzaamheid en respect voor het milieu, is waar dit familiebedrijf voor staat. Wij kregen de mooie opdracht om de namen van de wijnen, het logo & de huisstijl en de website te verzorgen.

Naamgeving wijnsoorten

De naam ‘Wijngaard de Wolfshaar’ verwijst naar de straat waar het bedrijf gelegen is. Voor de wijnen moesten hierbij passende namen worden ontwikkeld. We besloten om de naamgeving geheel in het thema van wolven door te voeren. Zo bedachten we de volgende namen:

Blood Moon is een verwijzing naar een maansverduistering. Tijdens een maansverduistering heeft de maan vaak een rode gloed over zich. Wolven worden vaak geassocieerd met de maan.

Canis Lupus is een verwijzing naar de officiële benaming voor wolf in het Latijn.

White Timber is een verwijzing naar de Timberwolf, een veelvoorkomende wolvensoort in Noord-Amerika.

Howling Night is een verwijzing naar het huilen van wolven in de nacht.

De Karpaten (Carpathian Mountain) is een hooggebergte in Midden-Europa. Hier leeft de grootste wolvenpopulatie van Europa in de sneeuw. De sneeuw is meteen de link met de witte wijn.

Fenrir is de zoon van de God Loki en had de gedaante van een grote wolf. Fenrir en Loki zijn goden uit de Noordse mythologie.

Akela is de naam van een wolf uit het verhaal van Jungleboek. Ook is Akela een leid(st)er bij de welpen, een zogenaamde speltak (leeftijdsgroep) van de scouting in Nederland.

De namen zijn passend bij het type wijn en dragen daarnaast bij aan de branding.

Logo & huisstijl

In het logo & de huisstijl is een hoofdrol weggelegd voor de wolf. Het logo zelf is een gestileerde wolvenkop met scherpe lijnen, wat het geheel een strakke en moderne uitstraling geeft. De gekozen kleuren zijn geel en donkergrijs, waarbij het geel een knipoog is naar de opvallende gele ogen van wolven, terwijl de grijze kleur een verwijzing is naar hun karakteristieke grijze vacht. Deze logo- en huisstijlelementen zijn consequent doorgevoerd in het drukwerk, zoals de visitekaartjes en het briefpapier.

Website

Naast drukwerk is het vandaag de dag natuurlijk essentieel om ook online aanwezig te zijn. We hebben daarom voor Wijngaard de Wolfshaar een website gemaakt. De website is opgebouwd als een onepager, waar je gemakkelijk meer informatie kunt vinden over de wijnen, het bedrijf en de contactgegevens.

Klik hier om het resultaat te bekijken!

Staat jouw case hier binnenkort?

Kunnen we jou ook helpen met de naamgeving van een product, een logo & huisstijl of helemaal iets anders? Laat het ons dan weten!

Wat is jouw uitdaging?

Andere projecten

Alle projecten