SEO: zo word je nummer één op Google

Iedereen wil dat zijn of haar website bovenaan in Google komt te staan, maar dat is niet zo makkelijk als het lijkt en dit gebeurt ook niet zomaar. Door middel van Search Engine Optimalisation (SEO) kan je ervoor zorgen dat jouw website langzaam naar boven klimt in de zoekresultaten. Veel mensen onderschatten het belang van SEO, want zonder SEO komt jouw site niet vanzelf hoger in de zoekresultaten. Daarom leggen wij de basis van SEO kort uit.

 

Hoe leesbaar is jouw website?

Het belangrijkste bij SEO is dat je site goed leesbaar is voor Google. Dit wil zeggen dat Google er makkelijk uit kan halen wat het nodig heeft als er op een bepaald woord wordt gezocht. Daarom moet je gebruik maken van keywords in de tekst van jouw website. Deze keywords zijn de woorden waarop je gevonden wilt worden. Als je bijvoorbeeld tassen verkoopt, moeten dit woorden zijn gerelateerd aan tassen. Heb je een website voor jouw sportvereniging? Zorg dan dat er woorden op de website staan die gerelateerd zijn aan de sport.

Check je meta-teksten

Deze keywords moeten ook voorkomen in de meta-tekst van de website. Meta-teksten zijn de korte teksten die in de zoekresultaten van Google staan, onder de titel van de website. Google leest deze meta-teksten als eerst, dus hier moet alle belangrijke informatie kort en bondig in vernoemd worden. Er zijn handige tools om te controleren of jouw meta-teksten volledig genoeg zijn en of de leesbaarheid van je webteksten voldoende is. Dus, aan de slag!

Heb je hier zelf geen tijd voor, of weet je niet precies hoe het werkt? Geen probleem! Wij helpen je graag. Neem contact met ons op.

Hulp nodig?

Stuur ons een bericht of bel ons! Wij vertellen je graag wat we voor je kunnen doen.