SEO: Wat je nog meer moet weten

In onze vorige blog over SEO vertelden wij over de basis van SEO en waarom dit belangrijk is. In deze blog gaan wij nog een stapje verder en vertellen we je iets meer over belangrijke aandachtspunten bij SEO.

Longtail zoekwoorden

In de vorige blog hadden we het over keywords; woorden waarop je gevonden wilt worden en die Google gebruikt om jouw website te linken aan relevante zoekopdrachten. Nu is het natuurlijk mooi als je relevante zoekwoorden gebruikt voor jouw website, maar er zijn ook veel andere bedrijven die dezelfde zoekwoorden gebruiken. Zie daar nog maar eens tussen te komen! Daarnaast zoeken mensen vaak ook op specifieke opdrachten. Mensen zoeken bijvoorbeeld sneller op “bruine tas” dan op enkel “tas”. Daarom zijn longtail zoekwoorden verstandig om te gebruiken en deze zijn vaak nog langer dan “bruine tas”. Longtail zoekwoorden zijn eigenlijk zoekzinnen van drie of meer woorden. Verkoop je een bruine leren tas van Chanel? Gebruik dan “bruine leren tas van Chanel” als je longtail zoekwoord. Zo vinden mensen sneller wat ze zoeken.

Interne links

Als Google jouw website indexeert probeert de zoekmachine deze zo goed mogelijk te snappen zodat Google weet aan welke zoekopdrachten jouw website gelinkt moet worden. Door naar verschillende pagina’s binnen jouw website te linken maak je jouw website overzichtelijker voor Google. Als jij een pagina hebt met “diensten” en je linkt hiernaar op de homepagina van jouw website dan snapt Google beter wat het doel is van de “diensten”-pagina. Dit heeft ook een positief effect op de SEO ranking. Een goed voorbeeld van interne links is de website Wikipedia. In hun eigen artikelen linken ze constant naar andere artikelen van henzelf. Zo begrijpt Google het onderwerp van het artikel beter en wordt dit dus hoger in de zoekresultaten geplaatst.

Het instellen van longtail zoekwoorden en interne links vergt wel wat tijd, maar je wordt dan ook niet zomaar nummer één! Heb je hier zelf geen tijd voor? Wij nemen het graag van je over.

Hulp nodig?

Stuur ons een bericht of bel ons! Wij vertellen je graag wat we voor je kunnen doen.