SEARCH ENGINE OPTIMIZATION

SEO

SEO TIPS

Wil je beter gevonden worden in zoekmachines zoals Google? Verbeter je website, kom hoger in Google en genereer meer websitebezoekers. Download onze whitepaper en ga direct zelf aan de slag met SEO! 

Gratis whitepaper

SEO 

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Het idee van zoekmachine optimalisatie is om je website te optimaliseren zodat deze goed scoort in verschillende zoekmachines, zoals Google. SEO bestaat uit drie pijlers, namelijk content, techniek en linkbuilding. Door al deze drie pijlers te optimaliseren werk je aan een betere vindbaarheid. 

Waarom SEO?

Wanneer je website niet gevonden wordt, trek je ook geen (nieuwe) bezoekers aan. Door je website te optimaliseren op de voor jou belangrijke zoekwoorden probeer je een betere positie te verkrijgen in de zoekmachines. SEO gaat over de organische zoekresultaten in zoekmachines. Dit zijn de “gratis” resultaten. Gratis zetten we tussen haakjes, want hoewel je niet betaalt voor een klik naar je website is het behalen van een toppositie natuurlijk niet gratis. SEO is een continu proces en voornamelijk gericht op de lange termijn. Waar je met advertenties in Google direct bovenaan kunt staan, lukt dat bij SEO niet. Je moet je website blijven optimaliseren om goede posities te behalen en te behouden. Dit kost tijd en inspanning, maar daar helpen we je graag bij!

Hoe werkt een zoekmachine 

Om je website te kunnen optimaliseren voor zoekmachines moet je weten hoe een zoekmachine werkt. Wat doet een gebruiker en hoe reageert de zoekmachine daarop? Gebruikers van zoekmachines typen een woord in en verwachten dat er een website in de zoekmachine verschijnt die waardevolle informatie biedt. Wanneer je je website wilt optimaliseren is het dus belangrijk om te weten hoe je (potentiële) klanten zoeken zodat je de website op die zoekwoorden en termen kan optimaliseren. Een zoekwoordonderzoek kan je hierbij helpen.

Meer weten?

Heb je een website of webshop en wil je beter gevonden worden in zoekmachines zoals Google? Of wil je graag meer informatie over SEO? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Meer uit je online marketing halen?
Gratis quickscan