Historie

‘Ik wilde altijd juf worden, maar heb nu een reclame en marketingbureau met zes medewerkers.’ Dit is een zin die ik regelmatig gebruik en waar ik verwonderende blikken door krijg. Maar het is echt waar. Vanaf groep drie wilde ik juf worden en daar ben ik dan ook niet vanaf geweken, althans, niet direct. Ik heb 2,5 jaar aan de PABO gestudeerd en kwam er toen (ja toen al…) achter dat het niets voor me was. Ik kon er mijn ei niet kwijt en besloot ermee te stoppen. En toen?

Toen kreeg ik een vakantiebaantje bij Heutink in Rijssen. Hier kon ik blijven werken en ik volgde enkele interne opleidingen. Na de grafische opleiding heb ik een marketingopleiding afgerond en leerde ik veel in de praktijk. Deze praktische inslag leek bij me te passen en is vandaag de dag nog steeds een van de belangrijkste kenmerken van OH.

Ik schopte het tot assistent marketingmanager bij Heutink maar in 2008 gooide ik het over een andere boeg. Ik begon voor mezelf. Eerst in de traditionele reclame, dus met name offline. Met de opkomst van online reclame, marketing en sociale netwerken breidde ik uit en startte ik met het bouwen van websites.

Na 1,5 jaar alleen te hebben gewerkt, had ik het zo druk dat ik een keuze moest maken. Of alleen doorgaan en ‘nee zeggen’ tegen klanten, of iemand aannemen en doorgroeien. Ik koos voor dat laatste en mijn eerste werknemer was een feit. Koen, werknemer van het eerste uur, werkt nog steeds elke dag met veel plezier aan diverse opdrachten. Ondertussen verhuisden we naar ons huidige pand aan de Nijverdalsestraat in Wierden. Daar groeiden we gestaag verder.

Met ups en downs zijn we nu bijna tien jaar verder. Het team bestaat uit zes enthousiaste professionals, goede freelancers die ons aanvullen wanneer nodig en we werken met leveranciers op wie we kunnen bouwen en van wie we de kwaliteit garanderen. En last but not least: Heel veel leuke klanten!

Hier ben ik echt trots op!

Jolanda Oude Hendrikman