SEARCH ENGINE ADVERTISING

SEA

SEA

Snel boven aan in Google staan? Dan moet je gaan adverteren! Met zoekmachine adverteren laat je advertenties zien aan mensen die zoeken op voor jou interessante zoekwoorden.

Neem contact op

SEA

Wanneer je iets zoekt in Google is er een grote kans dat je advertenties bent tegengekomen in de zoekresultaten. Adverteren in zoekmachines zoals Google wordt Search Engine Advertising genoemd, oftewel SEA. Advertenties in Google komen boven de normale zoekresultaten te staan en worden dus ook sneller gezien. Iedereen kan adverteren in Google, maar niet iedereen weet hoe dit moet of doet dit op de juiste manier. Wij weten alles van SEA en helpen je graag verder.

Hoe werkt SEA?

Advertenties in Google worden geplaatst vanuit het Google Ads platform. De positie van de advertenties wordt onder meer bepaald aan de hand van biedingen. Hoe hoger jouw budget, hoe hoger de advertentie komt te staan. Meestal zijn de eerste paar resultaten van een zoekopdracht advertenties, mits er op de zoekopdracht geadverteerd wordt.

Starten met SEA

Om te beginnen met SEA, en dus het adverteren in Google, heb je een Google account nodig. In Google Ads zet je jouw advertenties op; je schrijft de advertentietekst en kiest je doelgroep op basis van bijvoorbeeld leeftijd en locatie. Ook gebruik je een zoekwoordplanner om relevante zoekwoorden te kiezen voor jouw advertentie. Bij het maken van de advertentie heb je keuze tussen een zoekadvertentie en een display advertentie. Welke het beste is voor jouw bedrijf, hangt af van jouw doelen en wensen. Voor webshops zijn Google Shopping advertenties ook een mogelijkheid.

Meer weten?

Heb je een website of webshop en wil je beter gevonden worden in zoekmachines zoals Google? Of wil je graag meer informatie over SEO? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Jouw bedrijf laten groeien?

Vraag nu een gratis quickscan aan en wij nemen jouw bedrijf onder de loep!