Websites ontwikkelen Icon

Websites

Iedere website heeft zijn eigen doel. Soms om geld te verdienen, maar soms ook met een ander doel. Of je nu zzp’er, mkb’er of een landelijke speler bent, een goede basis is belangrijk. Door een professionele website te laten maken, zorg je ervoor dat hij ook goed gevonden wordt door (potentiële) klanten. Ook is een goede basis belangrijk, zodat je website met je bedrijf mee kan groeien.

Adviesgesprek

Een goed idee start met een goed gesprek. Daarom maken we voor de start van het hele traject graag een praatje bij jou of bij ons aan tafel. Samen bepalen we de doelstellingen van je website. Is je site alleen bedoeld als online visitekaartje, wil je aanvragen genereren of wil je verkopen en zelfs doorgroeien naar webshop? Voor elke website geldt een passend traject. Natuurlijk hangt dit ook af van je beschikbare budget.

Gebruikersanalyse en zoektermenanalyse

We beginnen met een gebruikers- en een zoektermenanalyse. Hiermee formuleren wij doelstellingen voor je website en kruipen we in de huid van de bezoeker. Zo proberen we het profiel van de gebruikers te achterhalen en brengen we het zoekgedrag in kaart.

Wireframes

Een website ontwerpen begint met wireframes. Aan de hand van het onderzoek en de analyses stellen we deze op. Wireframes zijn de bouwtekeningen van je website. Wat komt waar en waarom? Hierbij kijken we dus niet naar het (grafische) ontwerp, maar naar de functionaliteit. Zo kijken we wat het beste werkt.

Webdesign / Grafische ontwerp

Nadat ‘het geraamte’ staat, beginnen we met het design. Jouw huisstijl integreren we volledig in je website. Ook stellen we de juiste vormen en kleuren vast. ‘Calls to action’ worden bijvoorbeeld extra uitgelicht om de maximale aandacht te trekken. Wij maken graag websites op maat, omdat ieder bedrijf uniek is.

Technische realisatie

Zodra het concept helemaal af is, starten we met de technische bouw. Ook regelen we alles omtrent hosting en domein voor je, zodat je website optimaal beveiligd is en goed functioneert. We gebruiken hiervoor de nieuwste technieken zodat:

  • Je website gewaardeerd wordt door Google en je hoger in de resultaten eindigt;
  • Je website altijd gebouwd wordt in het nieuwste Content Management System (CMS) dat uiterst gebruiksvriendelijk is;
  • Je website in elke browser goed wordt weergegeven.

Vullen van de website

Tot slot vullen we je website met voorbeeldteksten, die je daarna kunt vervangen door jouw eigen teksten. Natuurlijk kunnen wij ook nieuwe teksten voor je verzorgen indien nodig. Na de livegang ontvang je van ons kwartaalrapportages zodat je kan zien hoe je site het online doet. Natuurlijk kan ook een website niet zonder onderhoud. Met enkel standaardonderhoud is je website in een digitaal tijdperk als dit al snel achterhaald. Wij geven je daarom graag tips en advies, om ervoor te zorgen dat jouw website up-to-date blijft.

Responsive design

‘Stel, je scrolt op je smartphone door je nieuwsoverzicht op Facebook en je komt een interessant artikel tegen. Je klikt op de link in het bericht en wordt doorverwezen naar een nieuwe pagina. De pagina die je opent is véél te klein en je moet optimaal inzoomen om het artikel überhaupt leesbaar te maken. Dan haak je al snel af, toch?’

Dit overkomt je niet als je jouw website bij ons laat bouwen. Wij leveren standaard al onze websites in ‘responsive design’. Responsive websites passen zich automatisch aan naar ieder formaat beeldscherm. Zo blijft een website op mobiele apparaten, maar ook op groot scherm goed leesbaar. Een bijkomend voordeel is dat een responsive website op je smartphone sneller inlaadt, waardoor de kans groter is dat een bezoeker langer op je website blijft hangen.

Wil je meer weten over websites?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.