Concurrenten Analyseren Icon

Concurrentieanalyse

Wil je jouw bedrijf verder laten groeien? Benieuwd hoe jouw concurrenten ervoor staan? Wij kunnen je hiermee helpen! Je kunt bij ons onder andere terecht voor hulp bij het analyseren van huidige en nieuwe concurrenten, substituten of marktleiders.

Belang inzicht in concurrentie

Een concurrentieanalyse biedt voordeel in verschillende stadia van het bedrijf. Heb je een briljant idee, maar weet je niet of er concurrenten met hetzelfde idee zijn? Dan kan een analyse het juiste antwoord zijn. Het is een analyse waarmee je inzicht krijgt of een bedrijf, idee of dienst levensvatbaar is op de bestaande markt. Daarnaast is het een goed middel om groei te bevorderen, want de analyse maakt kansrijke deelmarkten zichtbaar en geeft inzage in de kracht van de grootste concurrenten.

Externe omgeving van je bedrijf in kaart brengen

Met een duidelijk beeld van de omgeving van je bedrijf kan de markt beter afgebakend worden. Uit een analyse kan duidelijk worden dat jouw product of dienst bijvoorbeeld regionaal beter uitgezet kan worden dan landelijk. Met behulp van meerdere modellen stellen wij een concurrentieanalyse samen en ontdekken wij samen met jou hoe jouw bedrijf zich kan onderscheiden.

Ook een concurrentieanalyse uit laten voeren?

Vul onderstaand formulier vrijblijvend in en wij helpen je graag verder.