Contentkalender

Vraag jij je ook weleens af hoe al die bedrijven dat doen op social media? Altijd leuke posts op Facebook, Instagram en andere media. Op de lastigste tijdstippen komen ze met geweldige content. Soms lijkt het wel of ze dag en nacht aanwezig zijn. En zeg nou zelf, tijdens het kerstdiner of in de zomervakantie houd jij je toch ook liever ergens anders mee bezig? Dan hebben wij de oplossing voor je: de contentkalender.

Genereer wanneer het jou uitkomt

Laten we eerlijk zijn. Social media is erg leuk, het kan veel opleveren, maar het kan ook erg vermoeiend zijn. Iedere week moet je opnieuw zorgen voor de vulling van je tijdlijn. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de tijd die je er wekelijks voor vrij moet maken. Facebookberichten kun je al langere tijd plannen. Zo lang vooruit als je wilt. Ben je een maandje op vakantie? Geen probleem, de content leg je gewoon vast voor deze maand!

Like a pro

Als je het nog professioneler wilt aanpakken, maak je gebruik van een contentkalender. Een contentkalender is niets meer dan het woord al zegt: een kalender met geplande content. Je plant hiermee je online (en eventueel offline) content voor een bepaalde periode in. Je hoeft je content niet tot op het onderwerp nauwkeurig te plannen, maar alvast een thema verbinden aan een bepaalde dag of week is bijvoorbeeld handig. Dat bespaart je wekelijks veel tijd! Daarnaast moet je natuurlijk ook ruimte overhouden voor actualiteit.

Behalve een onderwerp of thema hoort er nog veel meer thuis op een contentkalender. Wij helpen je graag met het opstellen. Samen bepalen we de frequentie van de berichten en de te gebruiken kanalen. Ook kun je alvast aangeven welke content je er juist wel of juist niet op wilt hebben. Daarna gaan we aan de slag met thema’s en leveren we een eerste versie op. Dan kun je ervoor kiezen om de overige input in eigen beheer te houden, maar je kunt er ook voor kiezen om al het werk uit handen te geven. Kies bijvoorbeeld voor onze professionele Facebookmarketing.

Meer weten over een contentkalender?

Vul onderstaand formulier vrijblijvend in en wij helpen je graag verder.