Communiceren strategie Icon

Communicatiestrategie

Communicatie met je doelgroep is erg belangrijk, maar welke communicatiemiddelen zijn het best inzetbaar voor jouw bedrijf?

Waarom is een communicatieplan belangrijk?

Een communicatieplan is erg belangrijk om de juiste boodschap over te brengen bij de gewenste ontvanger. Ieder kanaal heeft namelijk zijn eigen waarde en zijn eigen doelgroep. Wat wordt er op welk kanaal gecommuniceerd? Het doel is om de juiste boodschap bij de juiste doelgroep neer te leggen middels het juiste kanaal. En ieder kanaal is bestemd voor zijn unieke wijze van communicatie. In een communicatieplan zetten we duidelijk voor je op een rijtje welke stappen je kunt ondernemen om jouw doelgroep te bereiken, welke boodschap je daarbij moet uitdragen en welke kanalen je daarvoor kunt gebruiken.

Inzetten van bestaande communicatiekanalen

Het is in veel gevallen mogelijk om bestaande kanalen met het communicatieplan te fuseren. Dit is afhankelijk per situatie en het doel van het communicatieplan.

Content planning

Bij ieder communicatieplan maken wij een contentplanning voor je. Hieruit ontstaat een contentkalender: hiermee wordt duidelijk wat er per kanaal gecommuniceerd wordt en op welke datum en tijd. Zo hoef je het zelf alleen nog maar in te plannen, dat is handig!

Benieuwd welke mogelijkheden er voor jouw communicatieplan zijn? Vraag ons vrijblijvend om advies!

Ook een communicatiestrategie nodig?

Vul onderstaand formulier vrijblijvend in en wij helpen je graag verder.