Strategie inzetten icon

Strategie

Het ontwikkelen van een goede strategie begint bij de basis, namelijk het vaststellen van missie en visie. Het kan een flinke hersenkraker zijn, waarom sta jij op en ga je dagelijks met jouw werkzaamheden aan de slag? Wel of niet werken volgens een strategie kan bepalend zijn voor het genereren van meer of minder omzet, maar ook voor het werken met een frisse blik of in onrust. Met een strategie zet je een stip op de horizon, eenmaal daar aangekomen bekijk je of je de gewenste doelen hebt bereikt.  Zo houd je overzicht en kun je weloverwogen keuzes in een bedrijf maken.

Missie

Waarom bestaat jouw bedrijf? Is het een probleem dat je wilt oplossen of geeft het bedrijf juist een invulling aan een behoefte? Met een beantwoording van o.a. de bovenstaande vragen creëren wij jouw missie. Met een missie geef je antwoord waarom jouw organisatie bestaat. Waaruit een beeld ontstaat hoe het bedrijf er over drie tot vijf jaar uitziet, met als doel om sturing en richting te geven.

Visie

Visie is een toekomstbeeld waar jij voor staat. Het moet mensen inspireren en motiveren. Dit beschrijven wij in één zin of een korte paragraaf.

Naast een missie en visie zijn er verschillende manieren om een goede strategie uit te stippelen, bijvoorbeeld middels de zogeheten ‘Golden Circle’ of het ‘Business Model Canvas’. Wij bieden je graag hulp met het uitwerken van je strategie. Nieuwsgierig hoe? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Meer weten over het bepalen van de juiste strategie?

Vul onderstaand formulier vrijblijvend in en wij helpen je graag verder.