Standaard stijl Huisstijlen icon

Huisstijl

Een huisstijl is de rode draad van je bedrijf en komt overal terug. Het begint al bij je visitekaartje. Een nette en verzorgde uitstraling zegt heel wat over jouw bedrijf. Je kunt je eerste indruk maar één keer kan maken en daarom is het belangrijk dat de uitstraling goed is.

Vormen van huisstijl

Huisstijldragers zijn er in alle vormen, maten en uitvoeringen. De meest bekende dragers zijn het logo, drukwerk en de bedrijfskleding. Maar er zijn nog veel meer vormen van huisstijlen die voor jou kunnen werken. Kijk maar eens goed om je heen, zo zijn er bijvoorbeeld: autobelettering op een bedrijfsauto, pandbelettering, gepersonaliseerde relatiegeschenken, banners enzovoort. De belangrijkste regel voor een huisstijl is consistentie. Zorg ervoor dat je uitingen overal dezelfde vorm hebben. Natuurlijk helpen wij je hier graag mee verder.

Logo

Een van de bekendste onderdelen van een huisstijl is het logo. Een logo ontwerp schud je niet zomaar uit de mouw. De hele uitstraling van jouw bedrijf valt of staat met een logo. Wat straalt je logo uit en waar staat het voor? Zorgt het voor herkenbaarheid? Zomaar wat vragen die belangrijk zijn als je ervoor kiest om een nieuw logo te laten maken. Of het nu een groot, klein of simpel logo is, of juist een logo met een diepere betekenis; bij ons is alles mogelijk. Heb je al een logo, maar wil je graag een kleine verandering uitvoeren om het meer van deze tijd te maken? Geen probleem, ook hiermee helpen wij je graag!

Huisstijl laten ontwerpen

Persoonlijk contact is één van onze kernwaarden. We willen weten wie je bent, wat je doet en vooral waarom je iets doet. Met name waarom, want dit straal je uit naar de buitenwereld. We luisteren naar je en denken graag met je mee. Na de kennismaking gaan we aan de slag. We starten met een brainstormsessie en beginnen met het schetsen van een ontwerp. De beste ideeën worden met je besproken. We geven je een toelichting met betrekking tot de gebruikte kleuren, typografie en gedachte achter het ontwerp. Vervolgens wordt de huisstijl definitief uitgewerkt.

Huisstijlhandboek

Consistentie is erg belangrijk, je huisstijl creëert herkenbaarheid en die uitstraling moet altijd eenduidig zijn. Dat betekent dat de kleur van je bedrijfslogo bijvoorbeeld niet ineens verruild mag worden voor oranje, omdat dat zo leuk staat met Koningsdag. Om duidelijk in kaart te brengen wat wel en wat vooral niet mag, is een huisstijlhandboek handig. Het handboek helpt je om je huisstijl te bewaken. Wij helpen je graag bij het opstellen van een praktisch huisstijlhandboek, dat voor ieder persoon helder is.

Meer weten over huisstijlen?

Vul onderstaand formulier vrijblijvend in en wij helpen je graag verder.

 

Vraag advies aan