Zoekmachine optimaliseren voor meer gebruik icon

Zoekmachine optimalisatie

Jouw website bovenaan de zoekmachine krijgen op relevante zoektermen, dat is zoekmachine optimalisatie (SEO). Door zoektermen op een slimme manier op te nemen op jouw website, kom je hoger in de zoekresultaten.

Waarom zoekmachine optimalisatie?

Wist je dat 80% van de website bezoekers een website vindt via zoekmachines? Het is dus van groot belang dat jouw website naar voren komt in Google, Bing of Yahoo. Dit moet natuurlijk gebeuren op zoektermen die relevant zijn voor jouw bedrijf. Daarom voeren wij voorafgaand altijd een zoekwoordenonderzoek uit. Zo zien we hoe je website er nu voor staat en welke zoektermen kansen bieden voor jouw bedrijf.  Wij optimaliseren vervolgens de website op de meest interessante zoektermen. Een volgende stap is het inzetten van gerichte zoekmachine advertenties. Benieuwd hoe zoekmachine adverteren (SEA) kan bijdragen aan jouw succes? Lees hier alles over online adverteren.

Kijk naar concurrentie

Om vindbaar te zijn binnen zoekmachines is het belangrijk om te weten waar jouw doelgroep naar zoekt. Met een zoekwoordenonderzoek brengen wij in kaart op welke woorden mensen veel zoeken en waarop jouw website kan scoren. Bij een zoekwoordenonderzoek focussen we niet alleen op het maandelijks aantal zoekopdrachten. Natuurlijk is het mooi wanneer er veel gezocht wordt op een bepaalde term, maar je bent dan waarschijnlijk niet de enige die hierop gevonden wil worden. Daarom kijken wij ook naar de concurrentie, zodat we een realistisch beeld kunnen geven van zoekwoorden die succesvol kunnen zijn voor jouw website.

Daarnaast zijn woorden die voor jou vanzelfsprekend zijn, misschien niet zo vanzelfsprekend voor de klant. Het is fijn als je een nummer 1 positie in Google hebt, echter, als er elke maand maar 2 personen zoeken op die bepaalde zoekterm, dan heeft dat niet zoveel effect. Vandaar dat we kijken naar zowel de zoektermen als het zoekvolume, om zo tot het beste resultaat te komen.

Doorlopend proces

Veel mensen denken dat het eenmalig optimaliseren van een website voldoende is om een website bovenaan te krijgen en te houden, dit is echter niet het geval. De wijze waarop websites beoordeeld worden verandert continu. Daarnaast zijn ook je concurrenten telkens bezig om hun website hoog in de zoekmachines te krijgen. OH Marketing & Strategie biedt daarom onderhoudspakketten om de maandelijkse SEO werkzaamheden aan jouw website uit te voeren.

Meer weten over online marketing?

Vul onderstaand formulier vrijblijvend in en wij helpen je graag verder.