Gebruikers onderzoeken icon

Gebruikerstest

Het uitvoeren van gebruikerstesten kan ervoor zorgen dat je jouw klanten beter begrijpt en meerwaarde voor ze kunt bieden. Maar waar begin je met een gebruikerstest? Allereerst onderzoeken we wat het doel is van de gebruikerstest.

Aantrekken van meer websitebezoekers

Met statistieken wordt goed inzichtelijk welke pagina’s op je website de meeste bezoekers aantrekken. Via deze wijze wordt duidelijk op welke pagina’s een bezoeker langer aanwezig is en op welke juist niet. Maar waarom gedraagt een bezoeker zich op deze manier? Met een gebruikerstest wordt het antwoord duidelijk.

Testen met de juiste personen

Bij een gebruikerstest nodigen we testpersonen uit om jouw website te testen. Zij gaan onder begeleiding aan de slag met het testen van de website. Door deze tests komen de meest voorkomende knelpunten van de website snel naar voren. In het uitgebrachte adviesrapport noemen we vervolgens de quick wins voor jouw website.

Ook een gebruikerstest uitvoeren?

Ook benieuwd waarom gebruikers niet doen wat je verwacht? Dan is een gebruikerstest wellicht interessant voor jouw website. Meer informatie over wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Wil je meer weten over gebruikerstests?

Vul onderstaand formulier vrijblijvend in en wij helpen je graag verder.