BLOGS

Heb jij al een mobiele website?

06 aug 2019

In een vorige blog vertelden we al over het belang van een responsive website; wat het is en waarom je dit zou moeten hebben. Maar eigenlijk zijn we ondertussen al een stapje verder, van een responsive website naar een mobiele website, of mobile-first website. Wat is dan het verschil? In deze blog vertellen we er alles over.

De omslag van desktop naar mobiel

Een responsive website is, zoals we eerder al vertelden, een website die op elk scherm bekeken kan worden. Zeker met de huidige online generatie is het van groot belang dat jouw website ook op mobiele telefoons en tablets bekeken kan worden. Er is zelfs een omslag gaande van desktop naar mobiel. Waar een tijdje geleden de meeste mensen nog een desktop (pc of laptop) gebruikten om jouw website te bekijken, gebruikt het merendeel nu een mobiel apparaat. Gemiddeld ligt dat in Nederland zelfs al boven de 60% (niice.nl, 2018). Het is dus nog beter om een website te bouwen die de focus legt op mobiele apparaten, zoals een mobile-first website.

Wat is dat dan, een mobile-first website?

Bij een mobile-first website ligt, zoals de naam al zegt, de focus op mobiele apparaten. Bij responsive websites is de website zo opgebouwd dat deze op alle apparaten geschaald wordt. Meestal wordt zo’n website eerst op een desktop gebouwd en daarna omgezet naar versies voor tablets en smartphones. Bij een mobile-first website is deze volgorde andersom. De website wordt dan eerst gebouwd voor mobiel gebruik en dan aangepast zodat deze ook op tablets en desktops te bekijken is.

Waarom mobile-first en niet responsive?

Er zijn een aantal redenen waarom wij een mobile-first website aanraden. Allereerst indexeert Google de mobiele versie van jouw website als eerst, eerder dan de desktop versie. Wanneer je er dus voor zorgt dat jouw website optimaal is voor mobiele apparaten, zal Google de website ook beter waarderen. Daarnaast is het voordeel van een mobile-first website dat je zeker weet dat de website goed werkt op kleine schermen. Andersom is dit niet altijd het geval. Wanneer een desktop website verkleind wordt voor tablets en smartphones, worden er vaak onderdelen weggelaten, waardoor de website niet meer compleet oogt. Het kan dan handiger zijn om van klein naar groot te werken in plaats van . Daarnaast zorgt een slecht functionerende mobiele website voor een hoger bouncepercentage en minder conversies doordat men de website sneller verlaat. Dan loop je dus een hoop leads mis.

En waar moet je dan op letten bij een mobiele website?

Wanneer je een website op jouw smartphone bekijkt, scroll je anders door een website dan wanneer je deze op een laptop bekijkt. Zo kiezen veel webbouwers er bijvoorbeeld voor om het menu uit te laten klappen via een menuknop in de rechterhoek van het beeld. Daarnaast moet je letten op lengte van teksten, volgorde van teksten en afmetingen van afbeeldingen. Een belangrijke gedachte bij het bouwen van een mobile-first website is dat je de focus verlegt. Het gaat hierbij niet meer per se om het design, maar juist om de content. Op een desktop kun je ten slotte veel meer uitpakken met elementen qua vormgeving. Op een mobiel apparaat heb je hier minder ruimte voor, dus moet je ervoor zorgen dat jouw content perfect is. Kies dus voor kort en krachtig, laat overbodige informatie weg en zorg voor een duidelijke boodschap.

Wil jij ook aan de slag met een mobile-first website? Wij helpen je graag met het ontwerpen, bouwen en creëren ervan. Zo ben jij helemaal klaar voor de mobiele toekomst!

Hulp nodig met mobiele websites?

jolanda

Jolanda

Directie

Ik ben Jolanda, mede-eigenaar en oprichter van OH. Ik ben getrouwd met Herald en moeder van Lies en ik woon in Wierden. Ik houd van hardlopen, golfen, voetbal en lekker eten. Daarnaast ben ik creatief en positief ingesteld. Bij OH houd ik mij vooral bezig met de commerciële en creatieve kant.

jolanda@oh-marketing.nl

 

justin

Justin

Directie

Ik ben Justin en ik woon in Almelo. Ik mag met trots zeggen dat ik mede-eigenaar ben bij OH. Ik ben veel bezig met ontwikkeling (online) en operationele zaken. In mijn vrije tijd kook ik graag, doe ik aan kickboksen en fitness en ben ik regelmatig aan het klussen.

justin@oh-marketing.nl

 

pieter

Pieter

Directie

Ik ben Pieter en ik woon in Wierden. Binnen de directie van OH ben ik verantwoordelijk voor de administratie en de financiën. In mijn vrije tijd houd ik van reizen, politiek, lezen en passief sport kijken en evenementen bezoeken. Ik kan ook erg genieten van een middag met vrienden op het terras of een heerlijke lunch.

pieter@oh-marketing.nl

 

Willem

Development

Ik ben Willem, 22 jaar en ik woon in Groenlo. Ik ben developer bij OH en ik houd me voornamelijk bezig met het bouwen en onderhouden van websites. Voor al jouw supportvragen kun je dus bij mij terecht! In mijn vrije tijd voetbal ik graag, vind ik het leuk om te poolen, biljarten of snookeren en ik ben een groot fan van sushi en speciaalbier.

willem@oh-marketing.nl

 

Anna

Anna

Marketing

ik ben Anna en ik woon in Enschede. Bij OH ben ik online marketeer en houd ik mij bezig met SEO, SEA, social media, e-mailmarketing, content en nog veel meer. In mijn vrije tijd doe ik van alles en nog wat, van het schrijven van gedichten tot fotografie tot het bezoeken van concerten. Voor een praatje over Marvel, Doctor Who en andere pop culture kun je ook bij mij terecht!
anna@oh-marketing.nl

 

Koen

Koen

Marketing

Ik ben Koen en ik woon in Wierden. Ik ben marketeer bij OH en houd mij vooral bezig met e-mailmarketing, social media campagnes en websites. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te voetballen en om naar evenementen te gaan. En in het weekend ga ik natuurlijk graag naar het café met vrienden voor een biertje.

koen.dommerholt@oh-marketing.nl

 

Tamara

Tamara

Studio

Ik ben Tamara en ik woon in Wierden. Ik ben vormgever bij OH en ik houd mij dus vooral bezig met alles wat te maken heeft met design. Voor bijvoorbeeld een nieuwe logo, drukwerk of nieuwe huisstijl ben je bij mij aan het goede adres. In mijn vrije tijd ga ik graag wat doen met mijn vrienden en familie. Ook maak ik graag foto’s en ga ik naar de sportschool

tamara@oh-marketing.nl

 

Maarten

Maarten

Development

Ik ben Maarten en ik woon in Deventer. Ik ben developer bij OH en houd me bezig met het bouwen en onderhouden van websites. Daarnaast studeer ik verder om nog mooiere en betere websites te kunnen bouwen. Mijn hobby’s zijn gamen, skiën en in de tuin werken.

maarten@oh-marketing.nl

 

Richard

Richard

Marketing

Ik ben Richard en ik kom uit Rijssen. Ik ondersteun de marketingafdeling van OH bij diverse werkzaamheden, zoals bij het opzetten en onderhouden van Google Data Studio. Mijn hobby’s zijn  mountainbiken en domotica. Ik ga ook nog wel eens een dagje weg of lekker een terrasje pakken.

richard@oh-marketing.nl

 

collega

Solliciteren

Sta jij hier binnenkort tussen? Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie naar werk@oh-marketing.nl