Adverteer jij al met de Facebook catalogus?

Facebook heeft een van de grootste online marketing tools van alle social media platformen en daar komen alleen nog maar meer functies bij. Zo heeft Facebook sinds ongeveer twee jaar ook de Facebook catalogus. Hiermee kun je een verkleinde versie van jouw webshop maken op Facebook. Maar wat heb je hieraan?

Koppel je producten aan advertenties

Met een Facebook catalogus kun je eenvoudig producten koppelen aan zogenaamde multi-productadvertenties. Dit zijn advertenties die een product uitlichten met een link naar dit product in jouw webshop. Het voordeel hiervan is dat je in de advertentie zelf informatie over jouw product kwijt kunt. Hierdoor weten mensen direct wat het product is en hoeveel het kost. Aan de hand hiervan kunnen zij makkelijker een keuze maken of zij het wel of niet willen aanschaffen.

Hoe doe je dit?

Een Facebook catalogus is vrij eenvoudig toe te voegen of te importeren in Facebook Business Manager. Dit kan op verschillende manieren, waaronder met plug-ins. Wat het handigst is, hangt af van jouw type webshop en het platform waar jouw webshop zich bevindt. Er is zelfs de mogelijkheid om de catalogus automatisch te updaten wanneer je nieuwe producten toevoegt aan jouw webshop. Hoe handig is dat?

Heb je hier geen tijd voor? Wij weten hier alles van en nemen het graag over. Neem contact met ons op!

Hulp nodig?

Stuur ons een bericht of bel ons! Wij vertellen je graag wat we voor je kunnen doen.